SMARTMSTOMATOLOGIJA

 

Pouzdana laserska tehnologija

Koriste dentalne ordinacije u više od 43 zemalja svijeta.

Periodontologija – sterilizacija, eliminacija bakterija u gingivalnim džepovima te površinska i duboka depigmentacija desni.

Endodoncija – sterilizacija i preparacija korijenskog kanala, liječenje preosjetljivosti.Mikrokirurgija, implantologija, protetika, prostodoncija – incizija i koagulacija mekog tkiva i ruba gingive, priprema područja za liječenje, ekspozicija implantata, otvaranje apscesa, frenektomija, uklanjanje epulisa, ekscizije bradavica i fibroida.

Biomodulacija (BIO) – liječenje upale, iritacije, ekspozicije pulpe, preosjetljivosti, liječenje kroničnog refraktornog gingivitisa i parodontitisa, protetskih rana, zacjeljivanje tkiva nakon kirurškog modeliranja, regeneracija sluznice, zaustavljanje krvarenja nakon vađenja zuba, liječenje suhe čaure usne šupljine, otklanjanje afta i herpesa, liječenje upale maksilarnih sinusa, kirurških rana na grlu, neuralgije trigeminusa, regeneracije živčanih vlakana, ozljede temporomandibularnog zgloba.

Estetska stomatologija – kompleksno i jednostruko izbjeljivanje zuba (nevitalnih)

Terapija boli – akutne, kronične boli, degenerativne bolesti temporo – mandibularnih zglobova, koagulacija herpesa i afta.

Fotoaktivirana dezinfekcija (PAD) – korijenskih kanala, gingivalnih džepova, implantata (periimplantitis), karijesa, liječenje upale usne šupljine uzrokovane virusom herpesa i drugim virusima.

Dijagnostika – karijesa, kamenca, plaka, loma cakline, nevitalnih zuba, ispuna i protetskih nadomjestaka. Otkrivanje bakterija i opsega golim okom nevidljivih patologija oralne sluznice te prekanceroznih promjena. Mogućnost provjere preciznosti preparacije kaviteta, preparacije korijenskog kanala i čišćenja područja implantata.

Estetska medicina – Zagrijavanje kože, početno čišćenje, lifting lica i vrata, tretman akni s BIO – om, DIAG -om & PAD-om, smanjenje iritacije, liječenje opeklina, ozeblina, ožiljaka i keloida.

Prednosti laserske terapije u stomatologiji

 

Brza dijagnostika

Učinkovito smanjenje bakterija i upala

Manje anestezije

Smanjenje otoka i boli

Operacija bez krvi i šavova

Brže zacjeljivanje

Regeneracija kostiju

Liječenje preosjetljivosti

Kratka povijest laserske terapije

Sunce i sunčeva svjetlost oduvijek su bili povezani sa zdravljem, blagostanjem i vitalnošću. Još u staroj Grčkoj i staroj Kini boravak na suncu i gledanje u njega preporučivali su kao dio terapije. Postojali su posebni hramovi – zvani ‘bolnice’ – sa sobama obojanim različitim bojama. Bolesnici su bili smješteni u odgovarajuće sobe ovisno o bolesti od koje su bolovali. U Indiji bi bolesnu osobu prije izlaganja suncu tijelo namazali biljnim uljima. U to vrijeme nije bilo znanstvenih dokaza koji bi potkrijepili blagotvoran učinak svjetla na zdravlje, ali se ono smatralo nepobitnom činjenicom i učinkovito se koristilo u terapiji. Danas je poznato da ljudsko tijelo pretvara svjetlost u elektrokemijsku energiju, koja aktivira brojne biokemijske reakcije u stanicama i ima terapeutski učinak. Korištenje sunčevog zračenja za liječenje također je bilo popularno u 19. stoljeću. Za otkriće dobrobiti helioterapije zaslužan je danski liječnik Niels Ryberg Finsen, koji je istraživao načine korištenja svjetla u medicini, za što je 1903. godine dobio Nobelovu nagradu. Predložio je liječenje kožnih bolesti (uključujući lupus vulgaris) suncem. U 20. stoljeću uvedeni su umjetni radijatori poput terapijskih lampi i drugih uređaja koji emitiraju različite vrste zračenja. Prije izuma određenih lijekova (uključujući antibiotike), zračenje, posebno ultraljubičasto zračenje, bilo je široko korišteno. Danas se tzv. fototerapija odnosi na korištenje specifičnih, uskih raspona zračenja i korištenje fotosenzibilizatora. Šezdesetih godina prošlog stoljeća počinje se primjenjivati laserska terapija – zračenje laserskim zračenjem. Praktičari i istraživači počeli su istraživati kliničke primjene CO2 i Nd:YAG medicinskih lasera za zahvate mekih tkiva usne šupljine 1980-ih, kada je pušten prvi pulsirajući Nd:YAG laser dizajniran posebno za stomatološko tržište. Godine 1997. FDA je odobrila prvi pravi Er : YAG laser za tvrdo zubno tkivo, nakon čega je godinu dana kasnije uslijedio Er, Cr:YSGG laser. Krajem 1990-ih na tržištu su se pojavili i poluvodički diodni laseri. U stomatologiji se laseri koriste u parodontologiji, endodonciji, stomatološkoj kirurgiji, dijagnostici, izbjeljivanju zuba, sterilizaciji korijenskih kanala itd. Neki stomatolozi koriste lasere za npr. zaustavljanje krvarenja u području liječenja. Stimulacija laserom može ubrzati proces cijeljenja lezija sluznice. Ovi se uređaji također često koriste za frenektomiju. Ovakav zahvat manje je invazivan i bolan za pacijenta, a rana puno brže zacjeljuje. Laser djeluje protuupalno, analgetski i protiv oteklina te pospješuje zacjeljivanje i potiče mikrocirkulaciju. Izvođenje laserske operacije ne uzrokuje krvarenje i zahtijeva malo ili nimalo anestezije. Riječ ‘laser’ je akronim za pojačanje svjetlosti stimuliranom emisijom zračenja.