Primjenjivost

Na ovom mrežnom mjestu MILA Drogerie, obrt za usluge i trgovinu (vlasnik web stranice, web trgovine www.mila-drogerie.hr,  prodavatelj) u daljem tekstu MD pruža usluge prodaje krajnjim korisnicima. Način upotrebe ovog mrežnog mjesta krajnjih korisnika uređuje se ovim Općim uvjetima poslovanja.

Ovi se Uvjeti primjenjuju na svaki posjet i svaku upotrebu ovog mrežnog mjesta te na sve informacije, sadržaj i/ili usluge kojima je moguće pristupiti na ovom mrežnom mjestu.

Uvjeti čine sastavni dio svih ugovornih odnosa koji budu sklopljeni između krajnjih korisnika i MD radi korištenja ovog mrežnog mjesta i usluga koje MD putem njega pruža. Krajnji korisnici pristaju na primjenu ovih Uvjeta prilikom svakog korištenja usluga koje se pružaju na ovom mrežnom mjestu. Molimo vas da pažljivo proučite ove Uvjete i u njima sadržane odredbe, te ako je potrebno spremite kopiju za svoje potrebe.

Svaka od ovih odredbi Uvjeta smatra se pojedinačnom odredbom i kao takva ima zasebno djelovanje. U slučaju da pojedina odredba ili odredbe ovih Uvjeta budu proglašene ništetnima, ništetnost tih odredbi neće utjecati na ostale odredbe Uvjeta i Uvjeti će ostati na snazi u preostalom dijelu.

Ovim općim uvjetima definiraju se ugovorni odnosi između MD i korisnika, svakog posjetitelja web stranice te kupca, svakog posjetitelja web trgovine. Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Za svako postupanje izvan ove odredbe prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost. Ugovor o kupoprodaju smatra se zaključen u trenutku narudžbe proizvoda. Ovi Uvjeti poslovanja su u skladu s pozitivnim zakonskim propisima te direktivama i odredbama Europske unije. Prilikom kupnje u web trgovini sklapate ugovor o kupoprodaji na daljinu s prodavateljem. Služben jezik trgovine i ugovornih obveza je hrvatski jezik. Na sve ugovorne obveze između kupca  i prodavatelja primjenjuju se pozitivni zakonski propisi R. Hrvatske.

1. Opći uvjeti prodaje

Krajnji korisnici, kupci isključivo su odgovorni za svoje korištenje ovog mrežnog mjesta, kao i za zaštitu povjerljivosti zaporki i drugih korisničkih podataka za pristup mrežnom mjestu. Krajnji korisnici su isključivo odgovorni za osiguravanje opreme kojom pristupaju mrežnom mjestu.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korisnici izjavljuju da svojim radnjama i/ili svojim korištenjem mrežnog mjesta neće ograničavati ili onemogućavati druge korisnike u njegovu korištenju te da neće postupati na način protivan pozitivnim propisima. Ovo se osobito odnosi na korištenje mrežnog mjesta na način koji bi štetio MD i/ili predstavljao narušavanje prava trećih osoba.  Krajnji korisnici upoznati su s mogućnošću da u tijeku rada ovog mrežnog mjesta dođe do nedostupnosti sadržaja i/ili usluga koje se putem njega pružaju. Takva nedostupnost može biti prouzročena raznim događajima koji su izvan kontrole MD, uslijed koje činjenice ne možemo odgovarati za bilo kakva oštećenja, gubitke ili štetu koja krajnjim korisnicima nastane uslijed takvih događaja. MD, kao niti njegovi zastupnici neće biti odgovorni za štetu koja korisnicima i/ili trećim osobama može nastati kao posljedica korištenja ili kao posljedica nemogućnosti korištenja mrežnog mjesta. Mrežno mjesto može sadržavati i sadržaj trećih strana, kojeg MD ne kontrolira, ne jamči za njegovu potpunost, točnost ili istinitost, niti je za njega odgovoran. Kupac je dužan i odgovoran osigurati si odgovarajuću zaštitu tijekom korištenja ovih internetskih stranica od mogućih protupravnih radnji  trećih osoba, računalnih virusa, neovlaštenim pristupom. Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete internetske stranice, a uslijed nezakonitih radnji trećih osoba te bilo kakvu situaciju za koju nije odgovoran prodavatelj. Ukoliko posjetitelj nije suglasan s navedenom sintagmom dužan je odmah napustiti internetske stranice www.mila-drogerie.hr .Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).

Proizvodi su opisani na web stranici www.mila-drogerie.hr gdje se vi kao kupac možete u detalje upoznati s istima. Slike  proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi.  Prodavatelj se u potpunosti odriče za bilo kakve odgovornosti. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora na računalu može se javiti razlika u percepciji boja proizvoda te MD ne jamči potpunu sukladnost s bojama kako ih kupac vidi na svom monitoru.

Nakon izvršene narudžbe, kupac putem elektroničke pošte dobiva potvrdu o zaprimanju narudžbe i podatke o narudžbi.

Iz podataka o narudžbi vidljiv je broj artikla, naziv pojedinačnog naručenog artikla, njegova količina, cijena, eventualni popust, cijena dostave i ukupna vrijednost narudžbe. Zaprimljene narudžbe tretiraju se kao neopozive i bit će izvršene. Ukoliko naručeni artikl trenutno nije raspoloživ, kupac će biti odmah obaviješten elektroničkom poštom.

2. Cijene proizvoda i popusti

Za svakog proizvoda je jasno i vidljivo navedena cijena. MD zadržava pravo izmjene informacija, uključujući cijene proizvoda na stranicama bez prethodne najave. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja. Sve cijene proizvoda navedene na www.mila-drogerie.hr izražene su u kunama (eurima) i su konačne. Cijene su važeće na dan predaje narudžbe. Cijene se mogu dnevno mijenjati.
Posebne promotivne cijene su neopozive i vrijede do kraja marketinške akcije, odnosno do rasprodaje zaliha. Popusti različitih ponuda, odnosno marketinških aktivnosti ne zbrajaju se međusobno.

3. Otkazivanje narudžbe (od strane kupca)

Kupac može otkazati narudžbu sve dok pošiljka ne bude predana kuriru odabrane dostavne službe. O statusu narudžbe kupac se može informirati putem e-pošte.

4. Odustajanje od narudžbe (od strane prodavatelja)

Vlasnik internetske stranice www.mila-drogerie.hr pridržava pravo odbijanja narudžbe za koju utvrdi da pod navedenim uvjetima i s obzirom na podatke kojima raspolaže ne može izvesti, a kupac će biti o tome obaviješten.

5. Načini plaćanja i cijena dostave:

Plaćanje je moguće pouzećem, na transakcijskom računu i kreditnim i debitnim karticama.

Proizvode dostavljamo na području cijele Republike Hrvatske i inozemstvu.
Pakete dostavljaju kurirske službe DPD i GLS.

Prilikom kupnje iznad 65 eura, dostava (izuzev otoka) je besplatna.

Prilikom kupnje gdje je ukupan iznos plaćanja manje od 65 eura  trošak dostave razlikuje se prema odabranom načinu plaćanja:

  • PLAĆANJE POUZEĆEM  6 eura  za dostavu na kopnu, 10 eura  za dostavu na otoke

Nakon klika na polje » NARUČITE « u našoj internet trgovini:

  •  primit ćete na Vašu e-adresu automatsku potvrdu o primitku narudžbe s podacima o narudžbi (u slučaju da ste za plaćanje odabrali »plaćanje pouzećem«) ili plaćanje po ponudu ako ste odabrali plaćanje putem izravnog bankovnog prijenosa ili na transakcijski račun.

Naručene proizvode poslat ćemo na Vašu adresu u roku 15 radnih dana. Kada paket predamo kurirskoj službi koju ste odabrali, primit ćete na Vašu e-mail adresu obavijest o predanoj pošiljci. Dostavu paketa možete očekivati sljedeći dan nakon primitka obavijesti.

Dostavljač nazvat će kupca na  telefonski broj navedenim u obrascem radi dogovora o predaju paketa. U slučaju kada se kupac u trenutku dostave ne nalazi na adresi, mogu putem telefona dogovoriti za primjerenije vrijeme dostave. Kupac je u cijelosti odgovoran za točnost navedenih podataka, te je odgovoran za bilo kakav naknadni trošak koji proizlazi iz netočnih podataka navedenih u obrascu.

Broj Vašeg paketa je upisan na obavijesti o predanoj pošiljci. Za sve upite vezane uz dostavu možete nam se obratiti na info@mila-drogerie.hr.

6. Odustajanje od narudžbe (od strane kupca) – POVRAT I REKLAMACIJE

Kupac ima pravo u roku od 14 dana od preuzimanja robe pisanim putem odustati od narudžbe, a da ne treba uz to navesti razloge svoje odluke. Smatra se da je poruka pravovremena ako je poslana u roku. Rok započinje teći od dana kada su korisniku ili trećoj osobi određenoj od strane korisnika, naručeni proizvodi predani u posjed. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati radniku kurirske službe koji je pošiljku dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Kupac je dužan najkasnije u roku od 30 dana nakon slanja poruke o odustajanju robu vratiti tvrtki. Po primitku robe i utvrđenju da se ona nalazi u originalnoj ambalaži, neoštećena i u nepromijenjenoj količini, tvrtka kupcu u skladu sa zakonom vraća novac u iznosu kupoprodajne cijene. Jedini trošak koji u vezi s odustajanjem od narudžbe ide na teret kupca jest ukupni i izravni trošak povrata robe. Kupac robu vraća na ime sjedišta tvrtke. Kupac prilikom vraćanja robe tvrtki šalje i presliku računa za robu koju vraća, svoje osobne podatke (ime i prezime, telefonski broj, adresu e-pošte), ispunjeni obrazac, te broj bankovnog računa (u slučaju plaćanja pouzećem ili po predračunu).

Tvrtka MD nije dužna robu prihvatiti ako je roba uništena, oštećena (djelomično) izgubljena ili se njezina količina smanjila, osim ako se tretira kao reklamacija i roba je u takvom stanju bila već prije primitka i kupac/primatelj pošiljke je o tome obavijestio dostavljača od kojeg je robu preuzeo te zatim i pošiljatelja pošiljke. Tvrtka nije dužna prihvatiti robu i u slučaju da kupac robu ne vrati u primjerenoj transportnoj ambalaži koja je odgovarajuće osigurana od oštećenja. Tvrtka ne prima pošiljke u zaštitnoj omotnici, ako je originalna ambalaža proizvoda takva da se u zaštitnoj omotnici može oštetiti te pošiljke s otkupninom.

Ako kupac prilikom dostave primi oštećenu ambalažu pošiljke, dužan je u prisutnosti dostavljača pregledati sadržaj paketa. Kupac je dužan oštećenja nastala tijekom transporta odmah reklamirati dostavljaču (dostavljač i kupac odmah, na licu mjesta, sastavljaju reklamacijski zapisnik o oštećenju pošiljke). Kasnije reklamacije za oštećenja robe neće biti razmatrane. Poželjno je da kupac prilikom preuzimanja pošiljke oštećeni paket i njegov sadržaj fotografira. Kupac o oštećenom paketu obavještava pošiljatelja pošiljke na adresu e-pošte info@mila-drogerie.hr dopiše broj računa i osobne podatke (ime i prezime, adresa, telefonski broj) te prilaže fotografiju oštećene ambalaže i proizvoda.

Ako kupac primi pogrešan proizvod ili proizvod s greškom, o tome odmah obavještava pošiljatelja na adresu e-pošte info@mila-drogerie.hr i dogovara se za zamjenu robe. Pošiljatelj pošiljke kupcu mijenja pogrešan ili nepotpun proizvod, pri čemu troškove dostave snosi pošiljatelj pošiljke.

Prodavatelj nije obvezan zaprimiti proizvod za povrat ukoliko :

  • Ukoliko je tipa proizvod koji nakon prve uporabe ispuni u cijelosti potrebu kupca za koju je proizvod kupljen a prethodno je za to kupac jasno obaviješten;
  • Ukoliko je predmet Ugovora roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave;
  • Ukoliko je predmet Ugovora proizvod izrađen po narudžbi kupca;
  • Ukoliko je predmet Ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok upotrebe;

7. Jamstvo kvalitete

Dobavljači proizvoda su dugogodišnji i afirmirani  proizvođači, europski brendovi i jamče za kvalitetu svojih proizvoda.

8. Sigurnost podatka

Kupnja preko internetske trgovine potpuno je sigurna. Tvrtka/vlasnik internetske stranice obvezuje se da će osobne podatke prikupljene za provođenje postupka kupnje (ime i prezime, adresa, telefonski broj, adresa e-pošte) brižno čuvati i pohranjivati i ni u kojem ih slučaju neće prosljeđivati trećoj osobi, izuzev u slučaju okolnosti koje su se javili po sili zakona.

9. Autorska prava

Internetska stranica www.mila-drogerie.hr u vlasništvu je MILA Drogerie, obrt za usluge i trgovinu. Sva su prava pridržana. Sadržaji na internetskoj stranici sadrže materijale čija su autorska prava također u vlasništvu trećih osoba, stoga je svako prosljeđivanje informacija s internetske stranice dozvoljeno samo uz odobrenje vlasnika te internetske stranice. Internetska stranica uključuje cjelokupnu web-lokaciju, dakle sve internetske sadržaje i sve podstranice navedene internetske stranice. Zabranjeno je reproduciranje, distribuiranje, priopćavanje  ili prerada materijala bez posjeda pisanog odobrenja od strane MD. Kršenje ove zabrane može imati za posljedicu povredu prava intelektualnog vlasništva a što povlači za sobom, između ostaloga, odgovornost za štetu prema MD.

10. Podaci i informacije na internetskoj stranici

Vlasnik internetske stranice pridržava pravo na sadržajne i druge izmjene internetskog sadržaja  i općih uvjeta poslovanja te drugih uvjeta i pravila. Pogreške su moguće i tvrtka za njih ne preuzima odgovornost, također ne preuzima odgovornost za tekstualne pogreške.

11. Osnovni podaci o tvrtki

MILA Drogerie, obrt za usluge i trgovinu, Vl. Radmila Lazarova Delev

OIB: 76861202296

Crna rika 7A, 20340, Ploče

info@mila-drogerie.hr

IBAN: HR7924840081135224362

12. Online rješavanje potrošačkih sporova

Ovim putem Vas obavještavamo da eventualne sporove rješavamo sporazumno i da imate pravo na korištenje izvansudskih mehanizama za rješavanje sporova s pravom pokretanja izvansudskog rješavanja spora podnošenjem prijave Hrvatskoj gospodarskoj komori, te / ili podnošenje prijedloga za mirenje Hrvatskoj gospodarskoj komori. Također s 15. veljače 2016 Europska komisija je pripremila platformu za izvansudsko rješavanje sporova. Potrošači tako imaju mogućnost da sporove vezane za svoje internet narudžbe najprije riješe bez uplitanja suda. Platforma za rješavanje sporova je na raspolaganju na internet stranici http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Obavještavamo Vas o mogućnostima rješavanja prigovora potrošača putem internetskog rješavanja potrošačkih sporova temeljem Uredbe o internetskom rješavanju potrošačkih sporova 2006/2004 i Direktive 2009/22/EZ te Direktive o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova 2013/11/ EU putem poveznice ovdje: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/PDF/?uri=CELEX:32013L0011&from=PL.